Wie zijn wij

Fanfare van het Vuur is ontstaan vanuit de grootschalige viering van Sint Maarten in Utrecht tussen 2011 en 2013. Van daaruit ontwikkelde het Orkest zich door als orkest dat in allerlei gedaantes kan opduiken in de stad. Op buurtfeesten, festivals en als huisorkest van grote culturele evenementen.  Zij speelden bij ‘Vrede is Eten met Muziek’, de Sint Maarten Parade en de afsluiting van 'de Vreedzame Stad' van de Vrede van Utrecht. In 2015 vormde de Fanfare een 100-koppig fietsend orkest, Orchestre Bicyclette, ter gelegenheid van de start van de Tour de France. Aan Orchestre Bicyclette deden ook circus DIEDOM, orkest De Tegenwind, de Band zonder Verblijfsvergunning en het UCK mee.

Fanfare van het Vuur verzorgt diverse optredens verbonden aan evenementen in Utrecht, de verbinding met andere (muziek)culturen is een speerpunt van onze ontwikkeling geworden. Wij verbinden mensen met muziek: verschillende taalgroepen en culturen, het publiek en de deelnemers van de Sint Maartenparade, de Grande Parade bij de tourstart in Utrecht, het Drongo talenfestival of de kinderen van de Mozaiekschool/de Rietendakschool, ouderen tijdens concerten met het Grijze Koppenorkest.

Fanfare van het Vuur op Catching Cultures festival
Fanfare van het Vuur speelt bij Pharos

Fanfare van het Vuur is opgericht door Peter de Boer van het Fort van de Verbeelding. Naast muziekstukken van de hand van Peter de Boer, speelt de Fanfare composities van de leden Twan Stekelenburg, Bart van de Lisdonk en Daniel Cross. Sinds augustus 2015 is de Fanfare van het Vuur een zelfstandige stichting.