Parades

St. Maarten Parade

Op 11 november steekt het stadsbestuur de roodwitte stadsvlaggen uit op de Domtoren en op het stadhuis. De kerken besteden er in de vieringen aandacht aan. Daklozen krijgen rond 11 november extra aandacht. De Domtorenklokken luiden die dag feestelijk en in de Domkerk is er een groot kinderfeest. In veel wijken zijn er Sint Maartensfeesten met acts en muziek. Overal op straat zijn kinderen te zien en te horen die zingend met hun lampions langs de deuren trekken. En sinds 2011 is er de grote Sint Maarten Parade.

Deze jaarlijkse optocht vol licht, lampionnen en muziek is een grensverleggend feest voor en door de hele stad. Alle leeftijden en alle culturen lopen mee in de kleurrijke optocht langs de speciale Sint Maarten route door het historische centrum. De Fanfare van het Vuur is sinds 2011 (11-11-11) het huisorkest van de Sint Maarten Parade.

Kijk voor meer informatie ook op: Sint Maarten Parade

Huisorkest Sint Maarten Parade
Paard van St Maarten

Het Vuur van Sint Maarten

Het Vuur van Sint Maarten is een opmaat naar de Sint Maarten Parade. Veel van de optredende artiesten doen ook mee aan de Parade. Rond Het Vuur komen alle nieuw gemaakte lichtsculpturen samen, zoals de 100 lichtobjecten die gemaakt zijn door leerlingen van het Leidsche Rijn College en het Sint Maarten Paard.

Voor deze sfeervolle novemberavond wordt het terrein van RAUM omgebouwd tot een Romeins kampement met groot vuur, eten, wijn, lampionnen, workshops, verhalenvertellers, vuurspuwers, jongleurs, theatermakers, zangers, muzikanten en muziekgroepen.