Canto Voices

Canto Voices is een productie gericht op het muzikaal ruimte bieden aan de vele talen die in Utrecht leven. De Fanfare van het Vuur verzorgt live en interactief de muzikale backbeat voor een groep rappers. Anders dan bij normale raps hebben deze backbeats dus niet alleen ritmische, maar ook harmonische en melodieuze componenten. Een combinatie van songs, raps, hiphop en fanfare.

Doel is een nieuwe concertbeleving voor deelnemers en publiek: rappen op basis van onversterkte livemuziek is uitzonderlijk. Naast de artistieke waarde is Canto Voices ook gericht op maatschappelijke effecten: deelnemers ervaren dat hun meertaligheid nuttig en leuk te gebruiken is, het publiek hoort wat de artistieke kracht is van verschillende talen.

In Canto Voices werkt de Fanfare van het Vuur samen met Cultuurspot Overvecht van het Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland . Middelbare scholieren kregen les van de rappers Kaascouse (artiestennaam van Laid Attiaou) en Jermaine Bridgewater. Het idee is afkomstig van de organisatie van het vijfde DRONGO talenfestival in de Utrechtse Jaarbeurs.  Canto Voices is mede mogelijk gemaakt door het Fentener van Vlissingen Fonds.