Orchestre Bicyclette

De basis voor Orchestre Bicyclette is Fanfare van het Vuur.  Fanfare van het Vuur nodigt andere culturele organisaties uit samen een grote productie te maken. Bij de Grand Depart deden we dit met Ochestre Bicyclette , met deelname van de muziekschool UCK, circus DIEDOM, het koor Djintan, de Band zonder Verblijfsvergunning van het AZC en orkest De Tegenwind.

De Tour de France 2015 in Utrecht. De start van Orchestre Bicyclette, hét Utrechtse orkest op de fiets! Ons doel was een honderdkoppig fietsend orkest te formeren, het grootste en meest veelzijdige orkest ooit met andere Utrechtse gezelschappen. Dit is gelukt tijdens de Caravane d’Utrecht op 3 juli met blazers, percussionisten, toetsenisten en bespelers van snaarinstrumenten rijdend op eenwielers, gewone fietsen, tandems en bakfietsen. Kunstenaars bouwden daarnaast enkele nieuwe fietscreaties voor ons. Het Orchestre Bicyclette is een perfecte link tussen Utrecht Fietsstad en Utrecht Muziekstad.

We betrekken ook het publiek bij onze muziek. Bij de Tourstart gebeurde dit met onze unieke fietsbelsonate, met honderd fietsbellen. De Caravane d’Utrecht op 3 juli werd onder regie van onze muzikale leider Peter de Boer afgesloten met een concert met alle muzikanten en 700 mensen op fietsbel.

De Fanfare van het Vuur zal Orchestre Bicyclette na de Grand Depart in ere houden, voor optredens en workshops want als wij met voornamelijk amateurs na slechts vier repetities honderd mensen fietsend samen kunnen laten musiceren, dan is het ook mogelijk in korte tijd met kleine groepen een fietsend orkest te vormen. Onze muziek is daarnaast ook zowel leuk als makkelijk in te studeren. We werken graag er aan mee dat een grote diversiteit aan fietsende muziekcultuur opbloeit.

Op ons Facebook vind je tal van impressie van de optredens en repetities.